Jörgen Johansen

Välkommen till min bloggsida!

Jag driver AuroTrading som är ett litet företag vilket specialiserat sig på att importera och lagerhålla indiska, ayurvediska, medicinskt verksamma hygien- och kosmetikaprodukter.

Jag själv är väl lite av ett Indien freak. Ändå sedan jag var där första gången, 1993, har jag aldrig upphört att fascineras av detta väldiga och mångfacetterade land. Redan från början var det den vediska filosofin som lockade mest. Den ligger ju till grund för såväl yoga som hinduismen och buddhismen och vi i västerlandet har mycket att lära från den.

Yogan betyder mycket för mig och jag tränar Ashtanga yoga sedan 10 år tillbaka. Det är också yogan som väckt mitt intresse för ayurveda.

När jag får tid över, kör jag gärna motorcykel eller grejar med hus och trädgård. Du får jättegärna läsa mina artiklar nedan:

 

Ayurvedisk kosmetika; Vad är det?

Under fliken ”Kropp & Skönhet” här på Jakobs Apotek finns det ytterligare en flik: ”Ayurvedisk kosmetika”. Om du går in där, hittar du tvålar, schampon, balsam, olika hudkrämer och tandkräm. Undrar du vad det är för speciellt med dem? Jag börjar från början...

Ayurveda – Kunskapen om livet

Ayurveda (som översatt betyder ”Kunskapen om livet”) ligger till grunden för alla produkter från oss på AuroTrading. Gamla recept på örtbaserade läkeoljor i helt modern, miljö- och hudvänlig tappning. Samtliga produkter syftar till att skapa och bibehålla en hälsosam...