Vi är omgivna av gifter. De finns överallt, i vår mat, kläder, leksaker, elektronik, i bilen, och i vattnet. De kan kallas herbacider, pesticier, plast, målafärg eller helt enkelt äpple.
Vi på Jakobs Apotek tycker såklart inte att vi ska börja leva som eremiter men kanske att försöka hjälpa kroppen med avgiftning ibland. Glutation är kroppens egna avgiftningsmedel. Det bildas i kroppen av aminosyrorna glutamin, glycin och cystein. Glutation beskrivs ofta som kroppens viktigaste och mest effektiva antioxidanter. Det går att hitta i nästan alla celler i kroppen och är viktiga för en fungerande lever, immunsystem, hälsosam tarmflora m.fl.

Detta försvårar produktion av glutation:

  • Miljöföroreningar, dålig luft
  • Stress
  • Rökning
  • Högintensiva och långa träningspass
  • Ohälsosam diet

Detta hjälper produktion av glutation:

  • Svavelrik kost
  • Sömn
  • Kontinuerlig träning
  • Glutation-kosttillskott

Man får i genomsnitt i sig mellan 10-100 mg glutation via normal kost. Födoämnen rika på glutation är: ägg, legymer, kött, fisk, höns, brysselkål, lök, vitlök, kål, råris, sesamfrö, pumpakärnor, havregryn, avokado, ost och mjölk.

Jakobs Apoteks favorit: SafeCell från Tesseract

Tesseract har en en unik, patenterad, teknik för att maximera absorptionen och funktionen av sina produkter. Tesseracts system gör att varje enskild molekyl absorberas var för sig. Därmed är denna form av glutation lättare att absorbera och fungerar optimalt för cellerna.
En annan fördel med denna produkt är att det är kapslar, vilket gör det lättare för konsumenten att ta och förvara. Den behöver heller inte stå i kylskåp.