Gurkmeja är den populära orangegula kryddan som minskar inflammationer i muskler, hud och leder. Den har även egenskaper som motverkar åldrande och förhindrar minnesförlust. Curcumin, är aktiva ingrediensen i gurkmeja och en av de mest kraftfull på antioxidanter och antiinflammatoriska ämnen som vi har på vår planet.

 

Gurkmeja i ansiktsmasker, dryck och mat är något som flera kändisar, Viktoria Beckham, Prianka Chopra svär vid. På bilden nedan ser du till exempel Daisey Ridley i en ansiktsmask gjord av gurkmeja som hon påstår gör underverk för sin hy! Vi på Jakobs Apotek brukar göra liknande ansiktskrämer med gurkmeja, grekisk yoghurt och mjöl från kikärter för att skapa en lugnande, hemgjord kroppsskrubb. Toppen för att motverka akne!

Gurkmeja med ingefära

Vi inspireras även av 4000 år av indiskt kök och ayurvedisk medicin och har därför valt att ta fram vår egna gurkmeja-produkt. Jakobs Apotek Gurkmeja med Ingefära – 90 kapslar. Vi har valt att kombinera gurkmeja med ingefära då det gör susen för mag och tarmsystemet.

Vi brukar också komplettera morgonrutinen med en supergod varm kopp gurkmejadryck:

Jakobs Apoteks Gurkmeja-te

Varmt vatten

1 tesked ingefära

1 tesked gurkmeja 

1 tesked honung

1 tesked citronsaft

1 tesked svartpeppar