Menskopp – Den bästa uppfinningen!

Att vara kvinna har sina nackdelar. Inte minst ska man bära, föda och amma barn om man så väljer det, dessutom ska man ha sin menstruation varenda månad i hela sitt fertila liv.

Behagligt (under)liv med menskopp

Att många kvinnor lider av underlivsproblem ofta till följt av eller i samband med sin mens är ingen nyhet. Konventionella mensskydd som bindor och speciellt tamponger kan vara ett riktigt tillväxtparty för oftast oönskade och eventuellt skadliga bakterier. Många kämpar med torra slemhinnor och återkommande svampinfektioner och för en del återkommer det sistnämnda varenda gång. Och så ska vi ju inte behöva ha det!

När jag först provade menskopp för ungefär sex år sedan så hade jag inte en tanke på att det kunde vara ett miljövänligt alternativ trots att jag redan då försökte leva mer miljövänligt Jag provade för att jag hade besvär och vantrivdes med de vanliga mensskydden som finns på marknaden. De första dagarna på den första mensen med menskopp var något av en halvkatastrofal upplevelse. På grund av att jag hade satt den fel så läckte det och jag tyckte det var obehagligt att ta in och ut den. Men efter ett par dagar så hittade jag tekniken för insättning och uttagning och jag kom även på hur den verkligen skulle sitta.

Och tacka Gudarna för att jag hade tålamod att stå ut och trixa lite, för aldrig har jag någonsin i hela mitt liv känt mig friare! Det var som ett helt nytt liv. Inga tråkiga, bakteriesamlande, krånglande tamponger att lägga pengar på eller för del delen ens komma ihåg att köpa och ta med sig överallt. Bada, kissa eller sova en hel natt- inga problem.

Blir ännu bättre…

Nu tror ju ni inte att det kan bli bättre, men det kan jag snabbt tala om att det kan det bli! Med en menskopp sparar du en hel del pengar. Pengar som kanske inte är den roligaste posten i budgeten. En menskopp är en engångskostnad på några hundralappar, en investering som räcker flera år. Jag minns inte ens vad ett paket tamponger kostar, men jag tror inte man får så många paket för 200kr, inte så att det räcker i flera år.

Min menskopp är utan tvekan min bästa investering och jag hoppas att du också vågar prova.
Numera finns det ett mycket större utbud och massor med information på nätet om hur man använder och rengör dem och vad man ska tänka på.